Cei de la Smashwords au făcut un redesign total al site-ului. Structura este mai bine organizată acum iar cărţile se găsesc mai uşor putând fi căutate după categorie. De asemenea, în loc de 10 cărţi pe pagina principală avem 20 de titluri preselectate. Poate cea mai importantă facilitate este redesign-ul versiunii mobile a site-ului, adaptată atât pentru smartphone-uri cât şi pentru tablete. (Sursa)
O altă ştire vine din partea Amazon care nu mai are setat un preţ minim pentru autorii indie. Cu alte cuvinte nu trebuie să mai întruneşti o limită de bani din vânzări pentru a putea face checkout lunar. (Sursa)
Cei de la Apple au introdus o nouă facilitate în Apple iBooks. Acum poţi face cărţi electronice cadou. Sistemul funcţionează exact ca cel din iTunes sau App Store: alegi o carte şi apeşi pe săgeata de lângă preţ pentru a o putea trimite cadou cuiva. (Sursa)
Tot Apple Amazon a făcut publică lista celor mai bine vândute cărţi ale anului 2013. Câteva se găsesc și în România, fie ebook fie carte tipărită (link-uri de afiliat). Lista este cea de jos:
- Inferno de Dan Brown
- And the Mountains Echoed de Khaled Hosseini
- The Cuckoo’s Calling de Robert Galbraith
- The Husband’s Secret de Liane Moriarty
- Lean In: Women, Work, and the Will to Lead de Sheryl Sandberg
- The Hit de David Baldacci
- Sycamore Row de John Grisham
- Entwined with You de Sylvia Day
- Never Go Back de Lee Child
- The Storyteller de Jodi Picoult
- Alex Cross, Run de James Patterson
- Doctor Sleep de Stephen King
- 12th of Never de James Patterson
- Damaged: The Ferro Family de H.M. Ward
- Killing Jesus: A History de Bill O’Reilly
- Second Honeymoon de James Patterson
- Whiskey Beach de Nora Roberts
- The Billionaire’s Obsession: The Complete Collection de J.S. Scott
- Surrender Your Love de J.C. Reed
- Six Years de Harlan Coben
(Sursa)
Nu în ultimul rând, cei de la Hyperliteratura.ro au publicat un interesant articol despre ţările în care oamenii citesc cel mai puţin. În România (care se află la coada clasamentului) doar 51% din populaţie se socoteşte a fi cititoare de carte şi suntem europenii care merg cel mai puţin la cinema (în proporţie de 20%). Alte detalii şi statistici gustoase în articolul-sursă.
Leave a Reply